Iğdır Üniversitesi

     Iğdır Üniversitesinin temeli, Iğdır Meslek Yüksekokulu’na dayanır. 1995 yılında Kafkas Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Iğdır Meslek Yüksekokulu ilk yılında sadece İşletmecilik bölümüyle, 20 öğrencisine, 16 okutman, 1 hizmetli ve 1 memur ile hizmet vermeye başlamıştır.

     Hızla büyüyen Iğdır MYO kısa sürede 8 örgün ve 5 ikinci öğretim programıyla 1500’ü aşkın öğrenciye hizmet verir hale gelmiş, 2001 yılından itibaren süregelen fakülte kurulması girişimleri 2006 yılında sonuç vermiş ve değerli tarım alanlarına sahip ilimiz, Kafkas Üniversitesine bağlı olarak Iğdır Ziraat Fakültesine kavuşmuştur.

     22.05.2008 tarihinde, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun Ek 100. Maddesi uyarınca, bünyesinde 3 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile Iğdır Üniversitesi resmi olarak kurulmuştur. Iğdır Ziraat Fakültesi, yoğun çabalar sonucu 2008 ÖSS kılavuzundaki yerini almış ve 30 öğrencisiyle 2008-2009 eğitim-öğretim yılında, faaliyetlerine başlamıştır.

     2008 yılından bu yana, gerek fiziksel gerekse akademik anlamda kuruluş evresini büyük oranda tamamlayan Üniversitemiz, bugün itibariyle, 7 fakülte, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu,3 enstitü, 3 koordinatörlük, 8 uygulama ve araştırma merkezinin yanında toplam 278 akademik,199 idari, 164 yardımcı personeli ve 3366 önlisans, 2516 lisans, 495 yüksek lisans ve 3 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 6380 öğrencisi ile bölgemiz ve Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerlemektedir.

     Ülkemizin en genç üniversitelerinden biri olan Iğdır Üniversitesi, hayata geçirdiği ve devam etmekte olan projeleriyle hızlı gelişimini sürdürmektedir. Bu anlamda, yakın zamanda hayata geçirilen önemli projelerden biri, 2016 yılında hizmete açılan Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM)’dir. Sahip olduğu modern ve teknik cihazlarla merkez, gerek Üniversitemiz gerekse bölge üniversitelerindeki araştırmacıların faydalandıkları büyük bir araştırma laboratuvarı durumundadır.  

     Iğdır Üniversitesi Uygulama Oteli, 84 odasıyla misafirlere barınma hizmeti vermesinin yanında, duvarları tamamen tuzla kaplı tuz terapi odalarıyla sağlık hizmeti de sunmaktadır. Bu özelliğiyle Uygulama Otelimiz, benzerleri arasında ayrı bir yere sahiptir.

     Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü içerisinde, 3000 kişilik Üniversite Camii Projesi; içerisinde atletizm, basketbol, tenis ve futbol halı sahası bulunduran Açık Hava Spor Tesisleri Projesi; ailelerin, yöre halkının ve personelimizin eğlence ve dinlenme ihtiyacını karşılayacak ve aynı zamanda öğrenci gruplanın da farklı etkinlikler düzenleyebileceği Seyir Tepesi ve Mesire Alanı Projesi, Hayvan Hastanesi Projesi, Mediko-Sosyal Binası Projesi ve Peyzaj Projesi 2017 yılı içerisinde, tamamlanıp hizmete sunulması planlanan projelerdir. 

Back to Top